Algemene Voorwaarden

Adviesbureau Beckmann maakt (het) verschil tussen juridisch advies over contracten en algemene voorwaarden

Standaard leveringen en diensten worden vaak uitgevoerd op basis van Algemene Voorwaarden in plaats van op basis van specifieke contracten. Juridisch gezien gaat het in beide gevallen, dus zowel bij algemene voorwaarden als bij contracten, om overeenkomsten. De wettelijke voorschriften daarvoor zijn grotendeels identiek. Toch gelden er voor de inhoud en het gebruik van algemene voorwaarden enkele speciale regels.

Juridisch advies over algemene voorwaarden bij B-to-B en B-to-C

Speciale regels gelden met name als u consumenten als klant heeft (B-to-C). Zo zijn bijvoorbeeld voorwaarden die op de zogenoemde zwarte respectievelijk grijze lijsten staan, niet afdwingbaar. Maar ook tussen commerciële partijen zijn er valkuilen: wat bijvoorbeeld als beide partijen zich op hun eigen algemene voorwaarden beroepen - welke algemene voorwaarden zijn dan van toepassing?

Vanwege de sterke overeenkomst met contracten en omdat in de praktijk blijkt dat op dit gebied veel problemen voorkomen, adviseren wij ook over algemene voorwaarden. Bedrijven en ingenieurs die hiermee te maken krijgen, kunnen zich tot ons wenden voor:

  • Ondersteuning bij het opstellen van algemene voorwaarden, waarbij de nadruk erop ligt ervoor te zorgen dat deze wetsconform zijn en helder en ondubbelzinnig geformuleerd zijn.
  • Ondersteuning bij onderhandelingen waarbij algemene voorwaarden gebruikt worden.
  • Bijstand in juridische procedures als het gaat om algemene voorwaarden (*).

(*) Bijstand als advocaat (in Belgie) gepland vanaf 1ste kwartaal 2023.© 2013 - 2016 Adviesbureau Beckmann B.V., Eurode-Park 1 - 62, 6461 KB Kerkrade, Nederland
KvK / Dutch Chamber of Commerce: 53767373 | Statutaire Zetel / Registered Office: Heerlen
BTW nummer / VAT ID: NL 8510.09.323.B.01
Data Center picture © Gregory Maxwell, distributed under the GNU Free Documentation License v1.2
All other pictures © Dr. Martin Beckmann LLM

Wij gebruiken de WURFL software om een optimale weergave op mobiele apparaten te garanderen.
In overeenstemming met de licentievoorwaarden kunt u deze software hier downloaden.