U bent hier: Home Contracten

Contracten

Heldere contracten voorkomen interpretatieproblemen

Veel hi-tech bedrijven voeren werkzaamheden uit op basis van contracten. Deze contracten zijn in de regel niet opgesteld door juridisch geschoolde personen. Dit leidt vaak tot problemen bij de interpretatie. Ook komt het vaak voor dat bij de uitvoering van een contract hiervan in belangrijke mate afgeweken wordt (vaak om technische redenen) zonder dat het contract aangepast wordt. Dit leidt dan tot geschillen over meer- of minderwerk.

Ten slotte blijkt ook uit ervaring dat regelmatig verzuimd wordt om duidelijke acceptatiecriteria en/of -procedures vast te leggen. Dit geeft dan aanleiding tot geschillen over de vraag of een product, dienst of resultaat wel of niet geleverd wordt (met de daarbij behorende consequenties voor betalingen).

Geld besparen dankzij een helder contract / overeenkomst van opdracht

Bedrijven en ingenieurs die te maken hebben met bijvoorbeeld meningsverschillen over de juiste inhoud van de overeenkomst van opdracht of (verouderde) contracten, kunnen zich tot ons wenden voor:

  • Ondersteuning bij het opstellen van contracten, met als doel latere problemen over de interpretatie en uitvoering te vermijden.
  • Ondersteuning bij de uitvoering van contracten: toezien op de juiste uitvoering en levering, tijdige identificatie en afhandeling van meer- of  minderwerk en onderhandelen over geschillen hierbij en bij de interpretatie.
  • Ondersteuning bij de contractuele acceptatie van een te leveren product, systeem of dienst.
  • Bijstand in juridische procedures m.b.t. contracten (*).

(*) Bijstand als advocaat (in Belgie) gepland vanaf 1ste kwartaal 2023.© 2013 - 2016 Adviesbureau Beckmann B.V., Eurode-Park 1 - 62, 6461 KB Kerkrade, Nederland
KvK / Dutch Chamber of Commerce: 53767373 | Statutaire Zetel / Registered Office: Heerlen
BTW nummer / VAT ID: NL 8510.09.323.B.01
Data Center picture © Gregory Maxwell, distributed under the GNU Free Documentation License v1.2
All other pictures © Dr. Martin Beckmann LLM

Wij gebruiken de WURFL software om een optimale weergave op mobiele apparaten te garanderen.
In overeenstemming met de licentievoorwaarden kunt u deze software hier downloaden.